Two down... One to go!

Då har man äntligen lämnat in de två största skolarbeten för den här terminen.. Så igår lämnades de in, alla tio miljoner sidor! haha Skönt!

Nu sitter man dock här men nästa som ska in på fredag.. Jag förstår inte vad som har hänt med skolan! Detta året så är uppgifterna riktigt konstiga och språket i våra assignment briefs funkar verklogen inte.. Lite stavfel och gramatik fel här och där borde inte göra så mycket skillnad men Jodå!! Lite förvirrande när man inte vet va de vill ha ut av raporten. Men det är väl bara till att kämpa på! Snart två veckors lov! :D


Tänkte dela med mig av min goda middag jag åt idag!

Krispig Lax med Varm salad!
Koka linser (1msk) och Quinoa (1msk) på låg värme (1dl vatten) under lock, tills det är mjukt. Tillsätt mer vatten om det behövs men tänk på att det inte ska vara ngt vatten kvar när det är färdigt. Stek en lax file i smör tills den fått fin färg på båda sidorna. Pressa citron över laxen medans den fortfarande är i stekpannan och lägg sen in den i ugnen med skinnet uppåt (så det blir riktigt krispigt och gott) i ca 5-8 minuter (200 grader). Stek i samma stekpanna strimlad lök, strimlad paprika och skivad svamp tills löken börjar bli mjuk och svampen fått färg. Tillsätt sen grovt strimlad kina kål, grovt strimlad sum choi eller bok choi och färsk sparris som du skärt ner i mindre stavar. Smaksätt med peppar, salt och lite pressad citron. Blanda ner Quinoa blandningen i sallade och lägg upp på talrik med laxen ovanpå! Voila!!
Mums vad gott!



Nä ush nu har jag pausat länge nog.. tillbaka till skolarbetet!

Tjingeling! <3


God Morgon!

Nä nu har jag varit slarvig med uppdateringarna igen!!

I fredags hade vi scandinavian night på skolan! Så onsdag och torsdag eftermiddag spenderade vi i köker och förberädde all mat som vi skulle servera på fredagen! På fredagen blev det dock en heldag i köket.. det va knappt vi hade tid att bli färdiga med allt. Visst är vi åtta svenskar på skolan men ettorna och tvåorna hade lektion nästan hela dagarna! Men det gick bra ändå! Bortsätt några brännmärken! Jäkla pytt i panna! Haha Tog lite tid att laga pytt till 50 pers med hjälp av fyra små stekjärn.. :P Gott blev det iaf. Menyn bestod av: Pytt i Panna, Gravad Lax med kokt ägg och knäckebröd, Smörgåstårta, Köttbullar, Potatis, Stuvade Makaroner, Lax, Kyckling, Potatis Mos, Rabarber Paj med vaniljkräm & Negerbollar. Mums!!


Resten av veckan kommer jag dock spendera med näsan i skolböckerna! Har tre stora inlämningsuppgifter som ska in på tisdag så det blir att plugga konstant tills dess!!

Snart är det lov!! :D Yay Melbourne here we come!!!

RSS 2.0