Underbara måndag morgon!

Jaha då va det åter igen måndag och en ny vecka.
Vädret är verkligen inte det bästa idag.. de regnar och blåser och himelen är mörk grå. Inte en blå bit på himelen så långt ögat kan nå! Därför blir det inget jobba idag.. eller iaf inte nu på morgonen. Om det klarnar upp under dagen så kommer de ringa in mig! Så klockan är nu fem i åtta på morgonen och jag är klarvaken. Absolut inget att göra! haha sucken! Får nog ta och åka till gymmet lite senare!


I onsdags va jag och bowlade med jobb! Riktigt kul va det men själva bowlingen gick kanske inte allt för bra.. speciell tinte när vi började närma oss den andra rundan och fjärde ölen! haha Men kul hade vi. Varje lag hade klätt ut sig så vi hade ett lag med pirater, superhjältar, homies, the 70s och så va där ju mitt lag.. Miss Universe! Skitbra ide va det speciellt eftersom alla i laget kommer från olika länder så vi kunde representera oss själva: Rosa - Miss Spain, Kelly - Miss America, Nicole - Miss Ireland, Jess - Miss Australia, Annika - Miss Sweden (aka Pippi Långstrump) och Steven som dommaren! haha Vi vann till och med priset för bästa utklädda så då blev man en champanje flaska rikare. Eller rättare sagt två flaskor eftersom Steve inte vill ha sig.. Tack! :D


Mr Judge,
Miss America, Miss Australia, Miss Spain, Miss Ireland, Miss Sweden



Onsdag morgon!

Börjar inte jobba förrens halv ett idag så tänkte åka till gymmet och träna lite först nu på morgonen! Va riktigt trött i morse så jag orkade inte riktigt ta i på gymmet men jag va där iaf och tränade. Bättre det än ingenting! Fast nu sitter jag här och äter lite choklad som blev över från Bion igår! Kollade på 'Confession of a Shopaholic' med Marie och en av hennes jobbekompisar. Den va bra fast inte riktigt som jag förväntade mig att den skulle vara.. Vet inte riktigt hur jag trodde den skulle vara men den va bra ändå!
Jag saknar lösgodis!!

Just det.. Den 19 Maj åker vi in till Brisbane för att kolla på Pussy Cat Dolls concert med Lady Gaga som gäst! Längtar.. bokade biljetterna idag! Och sen va det ju det att Michael Jackson ska ha en sista avskeds concert i sommar.. eller ja flera stycken men de ska allihopa vara i London. Den första concerten kommer vara den 8 Juli.. snacka om otur! Jag ville verkligen gå så kunde han inte planerat in det några dagar tidigare och inte samma dag som jag börjar skolan. Cp Barn!!

Nu ska jag packa mina kläder och sen åka till jobb. Vi ska åka och bowla ikväll och varje lag har ett utklädnings tema! Kommer mer info imorgon! :D

Vink Vink

...

I torsdags bjöd jag om Marie hem Tina på middag och sen va det tänkt att vi skulle åka och spela mini golf men det gick ju inte så himla bra.. Marie åt för sakta så vi kom fem minuter för sent, tydligen så måste man vara där innan klockan nio. Sur gubbe.. vem bryr sig om fem ynka minuter! Aja det blev iaf bowling istället och det va kul det också! Bartendern va riktigt söt faktiskt! Sen efter det så drog jag och Marie till 'The Bedroom' (en av nattklubbarna här) medans tråkiga Tina åkte hem och sov. Torsdagar är alltid Ladies Night vilket inebär gratis inträde, gratis drinkar fram tills klockan tolv.. fast självklart bara för tjejer! Och så ska vi inte glömma att där är en stripp show med en av killarna från Bad Boys Australia. Helt plötsigt mitt under showen så drog han upp mig.. så skulle man dansa lite med honom och sen la han mig ner på det äckliga dansgolvet och typ gick ner i splitt mitt över mitt ansikte.. Om jag hade sträckt ut tungan så hade jag nog nuddat hela paketet! Haha riktigt gapflabbade hela tiden! Kunde verkligen inte koncentrera mig.. och så fortsatte det med alla dess stälningar! Sen va det tydligen maries tur men hon fick mest hans svett över hela sig! hahhaa

Annars har det nog inte hänt så mycket på senaste.. Drog med Tina till gymmet igår och tränade pilates men det är också allt!

Nä nu är pausen slut.. tittar på Ensam hemma 2

Världens godaste frukost!!

God morgon, God morgon!

Gud vad skönt att vara ledig såhär på en måndag när solen skiner och vädret är perfekt!
Vaknade i morse och va sugen på en riktigt god frukost och inte den vanliga havregrynsgröten som min lilla mage får varje dag. Så tänkte jag att lite hemmagjord musli med vanilj youghurt och fruktsalad hade varit perfekt.. och det va det också! Den godaste frukosten jag har ätit på länge!! Inte ska man vara självisk utan jag tycker att ni alla är värda en sån perfekt start på dagen så här kommer receptet.. Mängden som jag angivit är inte exakt eftersom jag bara hittade på lite sådär undertiden.. så självklart kan ingredienserna och mängden ändras för att passa just vad du tycker om, men här är hur jag gjorde det:


Ingredienser:

2 msk Hackade pistage nötter
2 msk Hackade cashew nötter
1/2 dl  Havregryn
1-2 msk Sirap eller Honung

Vanilj youghurt
1 Apelsin
1 Kiwi
8 Vindruvor
1 handfull Färska Blåbär
1 bit Dragon fruit

Jag började med att förbereda själva muslin.. Hacka nötterna som du ska ha i muslin. Jag använde en handfull pistage nötter och en handfull cashew nötter. Det är inte så noga med att det är jämt hackat utan bara dela ner dem i lite mindre bitar, fast det är gott om man behåller några stycken hela! Använd de nötterna du tycker om eller vad du har hemma helt enkelt: mandlar (hela, hackade eller skivade), cashews, pistage, jordnötter, valnötter.. ja precis vad du känner för men de ska vara osaltade (tycker jag iaf). Värm en stekpanna på spisen tills den är riktigt varm.. häll sedan nötterna och havregrynen  i den torra stekpannan och rosta dem.. tänk på att hela tiden röra eftersom havregrynen bränner så lätt. När de börjar bli lite gyllen bruna så ringlar du sirapen eller honungen över musli blandningen och rör. (Genom att använda sirap eller honung i muslin så får den en så söt och knaprig smak på sig. Typ som brända mandlar) Nu kan du stänga av värmen men tänk på att röra blandningen ordentligt. När du väl har hällt på sirapen så behöver du bara blanda ihop allting ordentligt sen kan du ta stekpannan åt sidan och låta blandningen svalna i stekpannan. Undertiden så skär du ner frukten i lite mindre bitar. Här bestämmer du igen precis villken frukt du vill ha.. tex: äpple, apeslin, banan, kiwi, melon, vindruvor, färska bär, persika.. du kan även använda lite russin eller annan torkad frukt! Nu när du är färdig med frukten så har muslin svalnat tillräckligt. Rör om i muslin så att den delar sig igen eftersom sirapen kan få den att klibba ihop när den svalnar.
Häll musli blandningen ner i en skål, häll youghurten (kan använda vilken smak du vill på youghurten eller filmjölk) på muslin och lägg sen frukten överst!       
Voila, världens godaste frukost!!



Lycka till!

mums!

Nu har jag gått och varit sugen på scones i flera dagar. Så nu när jobb ringde och sa att jag skulle börja jobba klockan elva ist för tio så tänkte jag att men då har jag faktiskt tid till att baka lite. Tur att det går snabt men det känns ändå som att det ska vara inne i ugnen i evigheter. Och så ligger osten och jordgubbs marmeladen i kylen och väntar på mig och min scones. Hoppas nu det blir gott!!

Idag är det bara det vanliga som står på schemat typ.. jobb tills halv sex sen till gymmet och bränna bort mig goda scones! hahhaa Men sen blir det faktiskt bio ikväll. Marie raggar på någon kille från hennes jobb, men för att det inte ska bli för jobbigt för henne så är kompisar också inbjudna... vilket också stavas Annika! haha

Nä nu måste jag städa efter mig!!

Bara fem minuter kvar nu! :D :D

.....

Tränade pilates för första gången idag! Va ganska så skön träning fast det va väldigt anorlunda speciellt om man är van vid mer ansträngande och explosiv träning. Trodde inte det skulle vara så jobbigt men man blev ganska så trött i musklerna ändå, men sen så stretchade man ju ut musklerna efter varje övning så det kändes inte direkt som att man hade tränat när man gick därifrån! Riktigt skönt att få stretcha ut musklerna ordentligt så mot slutet av veckan!!

Tydligen är där en cyklon som håller på att bildas en bit norr om Cairns (2,5 - 3 timmars flyg norrut).. Förhoppningsvis kommer den inte hit men de vet inte riktigt än hur den kommer färdas. Får ta och hålla tummarna för att den inte följer kusten och kommer hit!!


Nu är det sägndags!!
Natti

Party Party!

I lördags hade jag och Marie bjudit hem några svenskar så då blev det svensk musik och massa alkohol! Oj oj vad kul det va! Fick riktigt hemlängtan när vi började spela gylenetider, frida och allt annat svenskt som vi kunde komma att tänka på! :D Det blev nästan lite midsommar stämmning imed att vi drog fram alla gamla godingar! Är riktigt laddad för att komma hem nu! :D Bara två och en halv månad kvar.. eller jag två månader och tre veckor kanske men det är inte så noga!!

Ush, sitter här och tittar på klockan.. måste göra mig i ordning snart för att gå till jobbet men är verkligen inte sugen på det idag. Är jätte tråkigt på jobb på måndag-fredag eftersom vi då har mest konferense och så på hotelet och därför inte så många som är nere vi poolen.. dagarna blir så dryga och så hjälper det inte att det är cp varmt just nu! Men hellre sol och 35 grader är snö och minus grader! :P
Sug på den ni! haha

Nä måste nog hoppa in i duscen nu!!

<3


ps. glad nu sanna? haha .ds

RSS 2.0